MKE Veszprém Megyei Szervezet

 

Beszámoló a 2003-as esztendőről

Vezetőség, tagság

2003-ban részben új vezetőség kezdte meg a munkát, hiszen 2002. december 9-én tartottuk a tisztújító választást.
Elnökünk
Kovács Emil a devecser Városi Könyvtár igazgatója,
titkár
Pardiné Mórocz Magdolna , EKMK módszertanos könyvtárosa.
Vezetőségi tagok
:
Györgydeákné Takács Hajnalka
a balatonkenesei községi könyvtár vezetője,
Dr. Hermann István
a pápai Jókai Mór Városi Könyvtár igazgatója, és
Dr. Szűcs Lászlóné
, a Jendrassik Szakközépiskola könyvtárvezetője.
Gazdasági felelősünk
Putz Judit,
az ellenőrzési bizottság tagjai:
Párizs Györgyné
a sümegi Simon István Városi Könyvtár igazgatója,
Rappné Kulcsár Lívia
, az ajkai Városi Könyvtár és
Volekné Temesi Zsuzsanna
a várpalotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár munkatársa.
Az országos tanácsban Balogh Ferencné , az egyesület volt elnöke, titkára, az EKMK nyugalmazott igazgatóhelyettese képviseli a szervezetet.

Szervezetünknek közel 100 regisztrált tagja van. A két éve megemelkedett összegek miatt 2003-ban csak 47-en fizették be tagdíjukat.Továbbképzések, programok 2003 folyamán

Május 12-én EU-tovább-képzést tartottunk a megye könyvtárosainak a megyei könyvtár konferenciatermében, a megyei könyvtárral közös szervezésben.
Az előadások témái: Bevezetés az Európai Unió történetébe; Az Európai Unió és Magyarország; Csatlakozás és Kommunikáció - a könyvtárak szerepe a csatlakozással kapcsolatos tájékoztató munkában; Az Európai Unió információs rendszere; a legfontosabb dokumentumok, adatbázisok, honlapok.
A rendezvényen közel 50 fő vett részt.

Augusztus 14-16 között Nagykanizsán rendezte meg az MKE a XXXV. Vándorgyűlését Könyvtár-kapu a világra címmel . A vezetőség a vándorgyűléshez kapcsolódva közös kirándulást hirdetett, de ez sajnos érdeklődés hiányában elmaradt. A könyvtárak külön-külön szervezték meg munkatársaik részvételét. A megyéből 25 fő vett részt a vándorgyűlésen. A megyei szervezet a tagjainak kifizette a szállás és étkezés költségeit.

Október elején elküldtük szervezetünk bemutatkozó anyagát az egyesület titkárságára, mert az MKE is részt vett a Millenáris Parkban rendezett CIVILIÁDA rendezvényen.

November 13-15-ig az MKE Olvasószolgálati Szekciója és az MKE Veszprém megyei Szervezete a devecseri városi könyvtárban tartotta továbbképzését A XX. századi és a kortárs magyar irodalom címmel.  

December 1-én Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár volt a vendéglátónk.
A továbbképzés előadói és témái:

A rendezvényen közel 80 kolléga vett részt.

Értekezletek :

Március 11. MKE közgyűlés az OSZK-ban. A megyei szervezetet képviselte: Györgydeákné Takács Hajnalka és Pardiné Mórocz Magdolna

Május 28-án az OSZK-ban rendezett küldöttközgyűlésen Putz Judit vett részt.

December 3-án az MKE tanácsülésén Pardiné Mórocz Magdolna és Balogh Ferencné képviselte a szervezetet.

Pályázatot adtunk be szeptemberben a NKA-hoz a kisközségek könyvtárosainak informatikai továbbképzésére. A novemberi döntés értelmében 370 600,-Ft-ot nyertünk a 2004. március-, április-, májusban tartandó rendezvényekre.

"Bibliotéka emlékérem" kitüntetésre terjesztette fel az egyesület októberben Kertész Károlyt , a megyei szervezet előző elnökét. A díjat 2004. január 21-én vehette át Hiller István kulturális minisztertől.

 


Vissza a szekció kezdőlapjára